nieuwsbrief 4

17 december 2014

De laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Nog maar twee dagen en dan starten twee weken welverdiende kerstvakantie. De kinderen en leerkrachten kunnen lekker uitrusten en weer opladen voor het nieuwe jaar.

Zo aan het einde van 2014 is het ook tijd om kort terug te blikken: de eerste schooldag, de feestelijke opening, de eerste ronde ateliers, de eerste thema’s van IPC, de eerste rapporten, de ouder-kind-leerkrachtgesprekken…….

We kijken met trots terug op de afgelopen maanden, kinderen en leerkrachten hebben mooie ontwikkeling laten zien.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en een gezond en gelukkig 2015!!

Welkom aan de nieuwe leerlingen:

In de vorige nieuwsbrief berichtte ik u al dat er na de kerstvakantie een aantal leerlingen tussentijds instromen.

In groep 2 hebben de kinderen al kunnen spelen met Romijn.

In groep 3 is Sophie op bezoek geweest.

De kinderen van groep 4-5 hebben  kennis kunnen maken met Zonne en Bente.

In groep 6-7-8 verwelkomen we Thijs, Elmar, Sofie, Jet en Famke.

De Koningslinde groeit:

Het is voor u leuk om te weten dat er op dit moment al 42 kleuters zijn aangemeld die in schooljaar 2015-2016 in groep 1 van start gaan. Een goed bericht dus!

Kerstviering:

Vrijdag hebben we een gezellige dag in het vooruitzicht. We gaan met zijn allen schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Vught. Voor de jongsten is er een apart stuk van de ijsbaan gereserveerd, zo kunnen ze rustig oefenen met de leerkrachten en begeleiders. Of lekker glijden en sleeën met hun winterlaarzen aan. Of binnen een gezelschapsspelletje doen. De kinderen van groep 6-7-8 krijgen eerst een workshop curling! Groep 3-4-5 mogen vrij schaatsen.

Na terugkomst op school is er een poppentheater voorstelling voor alle groepen. Kortom: een fijne afsluiter van het jaar.

[Rendier in een Kerstboom]

Klusteam bedankt!

Vorige week hebben de kanjers van het Koningslinde klusteam ervoor gezorgd dat er weer voldoende bergruimte is voor ons en dat we het werk van de kinderen goed kunnen ophangen.

Ook zijn er schilderijen opgehangen en hebben we kapstokken in de bergruimtes gekregen.

Start nieuwbouw woningen

Afgelopen maandag heeft het team van de Koningslinde kennis kunnen maken met onze aanstaande buren.

De start van de nieuwbouw van de woningen naast de school is gevierd in Het Kwartier. De bewoners konden elkaar ontmoeten en kennismaken met het team van De Koningslinde.

Tevredenheidsonderzoek

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het invullen van het tevredenheidsonderzoek.

Het bleek voor ouders en teamleden best lastig om in te vullen omdat we pas net zijn gestart als school. Veel onderdelen waar naar gevraagd werd zijn nog niet aan bod geweest. We zijn erg blij met onze rapportcijfers. De leerkrachten hebben de school beoordeeld met een 8,7, de ouders met een 8,3 en de leerlingen met een 8,7.

De uitkomsten van het onderzoek worden in samenwerking met het onderzoeksbureau besproken in januari/februari.

Als school gaan we kijken waar we tevreden mee zijn en wat we graag zo houden en waar we zaken kunnen verbeteren.

In januari, februari krijgen we een toelichting en advisering van het onderzoeksbureau. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Gezocht

Ezra is gestart met de verspreiding van het Koningslinde blaadje. De verspreiding is een heel karwei en we kunnen wel wat hulp gebruiken. Wie o wie wil ons helpen??

Graag willen we het gebied: Den Bosch centrum, attenderen op onze school. Dus voor de verspreiding van het blaadje ( onze PR ) zijn zeker nog ouders nodig.

Mocht je interesse hebben, dan kun je een mail sturen naar: info@obsdekoningslinde.nl

Ter attentie van: Miron Hageman

Gebruik Kiss and Ride zone

De Kiss and Ride zone wordt nog niet door iedereen op de juiste manier gebruikt. Het is geen parkeerplaats maar een plek voor in en uitstappen. De zone is bedoeld om de auto neer te zetten, de kinderen uit te laten stappen en weer door te rijden. Op alle andere plekken kunt u uw auto parkeren en uw kinderen naar binnen brengen.

Ateliers ronde 2

In de tweede atelierronde worden de volgende workshops aangeboden:

Schrijfworkshop door Hetty van Aar ( kinderboekenschrijfster uit Vught )

Schilderatelier: Door Erik Vink, beeldend kunstenaar uit Den Bosch

Sterrenkunde: Door een sterrenkundige ( de vader van Juf Lieke )

Techniek atelier ( waarin de kinderen kennismaken met allerlei verschillende handvaardigheidstechnieken: Door juf Pien

We werken weer met alle leeftijdsgroepen door elkaar. Voor de kleuters hebben we de duur van de workshop gehalveerd. Een hele middag aan het werk is voor hen echt te veel. Daarom worden ze na 45 minuten door hun eigen groepsleerkracht opgehaald en kunnen ze naar hun eigen groep en gewoon buitenspelen of naar de gymzaal zoals ze gewend zijn.

Link foto’s Sinterklaas

Met dank aan Ellen Cox ( moeder van Hidde Vader ) een link naar door haar gemaakte foto’s van Sinterklaas.

Agenda:

9 januari:             start ronde 2 ateliers

23 januari:          groep 1-2 vrij

27 januari:          Afsluiting IPC groep 3-4-5

29 januari:          Start IPC groep 3-4-5: mijn wereld

29 januari:          afsluiting IPC groep 1-2

2 februari:          Start IPC groep 1-2: Kleding

26 jan- 12 feb:   Cito M ( midden ) toetsen groep 3 tot en met 8

De verschijningsdatum van de volgende nieuwsbrief staat gepland voor 28 januari

Informatie: Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, de volgende sites worden steeds bijgewerkt:

facebook pagina: Obs De Koningslinde