• KLcafe.jpg

nieuwsbrief 7

25 maart 2015

In deze nieuwsbrief korte informatie over:

Wijziging datum en uitnodiging Koningslinde café
Veel vrije dagen in de maand april en mei, zie onze kalender
Schrijversbezoek

Wijziging datum informatieavond Koningslinde café:

Save the date!!

Wanneer:           Dinsdag 7 april

Tijd:                       20.00 uur tot 21.30 uur

Waar:                   Aula van ’t Kwartier

Inhoud van de avond:

-Formatie en groei van De Koningslinde

-Speerpunten volgend schooljaar

-Voorstellen OV en MR leden

-Informatie brein en leren ( hoe leert het brein )

Aansluitend vindt het Koningslinde café plaats. Tijdens het Koningslinde café wordt u uitgenodigd om mee te praten en input te leveren over de volgende onderwerpen

- Rapportage
- Digitaal portfolio
- Informatiestroom
- Gezonde traktaties
- Website

Daarna nodigen we alle ouders van harte uit om samen af te sluiten met een hapje en een drankje.

Schrijversbezoek over duurzaamheid en klimaatverandering

voor groep 5 tot en met 8

Op donderdag 26 maart komt de schrijver Maurits van Huijstee voorlezen uit zijn boeken over Diego Zonnesteek. Daarnaast doet hij een leuke ‘duurzaamheidsquiz’.

Het verhaal gaat – in een heel grote notendop - over een jongen die dingen voorvoelt die niemand anders voelt, en zijn (duurzame) strijd tegen klimaatverandering. Deel I en II zijn inmiddels uit, deel III volgt begin april en het laatste deel komt begin 2016 uit. Van deel I en II zijn in Nederland al meer dan 13,000 exemplaren verkocht. Deel I komt eind dit jaar uit in China.

Wie zelf een stukje wil lezen: Leesitem Diego .

Voor reviews: Diego Zonnesteek reviews of anders bij bol.com.

Voor een idee van hoe zo’n schoolbezoek er dan ongeveer uitziet: Facebook Diego Zonnesteek

Voor iedereen die wil: na het bezoek kun je deel 1 en 2 bestellen via bol.com.

Sisterrun en dream 4 kids

Zondag aanstaande vindt de Sisterrun plaats. Nieuw dit jaar is de Kidsrun! Om 12.30 uur is het startschot voor kids tot 13 jaar op de atletiekbaan van PH. Het kost € 3,- en de opbrengst gaat naar Dream4Kids. Dit is een stichting die dromen uit laat komen van kinderen tot 12 jaar die iets naars hebben meegemaakt. Dus als je erbij bent help je andere kinderen! Doe jij ook mee?

Met hartelijke droomgroet,

Loes Arts

Projectmanager

Traject andere schooltijden:

Veel ouders hebben bij aanmelding op De Koningslinde de wens kenbaar gemaakt, over te willen naar andere schooltijden.

Een aantal ouders gaf aan over te willen naar een continurooster.

Een continurooster is een schoolrooster waarbij alle kinderen overblijven en eten  bij de leerkracht in de klas.

Naar aanleiding van deze wens informeren wij u verderop in het jaar over het te doorlopen traject.

De teamleden en de MR’s van beide scholen hebben vorige week informatie gekregen over wijzing in schooltijden en wat daarvan voor en nadelen zijn zodat ook zij goed geïnformeerd zijn en weten welke stappen doorlopen moeten worden.

Werkgroep speelplaats

De werkgroep speelplaats heeft offertes opgevraagd voor de uiteindelijke inrichting en plaatsing.

Op 31 maart wordt het voorstel voorgelegd aan de directeuren van ’t Kwartier. Zij zullen in gezamenlijk overleg met de werkgroep een keuze maken.

Dan kan eindelijk de schop in de grond!!!!

Agenda:

3 april:                  Alle kinderen vrij! Goede vrijdag

6 april:                  Alle kinderen vrij! 2e paasdag

16 april:                Alle kinderen vrij! Studiedag Stroomm

20 april:                Afsluiting IPC groep 6-7-8

21 t/m 23 april: Cito eindtoets groep 8

24 april:                Koningsdag op de Koningslinde

27april:                 Start meivakantie tot en met 8 mei

Verschijningsdatum volgende nieuwsbrief: 22 april

Informatie: Wilt u tussentijds op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, de volgende sites worden steeds bijgewerkt:

facebook pagina: Obs De Koningslinde