• zomeratelier.jpg

27 mei 2015

Dit is alweer de 10e nieuwsbrief van dit schooljaar.
Na een hoop vrije dagen komen er nu nog 8 weken aan waarin we samen met de kinderen hard aan het werk gaan richting het einde van het schooljaar.
In deze nieuwsbrief

•  Save the date
  •  Verwachte verkeersdrukte op de rotonde
  •  Informatie over de speelplaats
  •  Een indruk van de zomerateliers
  •  Uitkomst referendum schooltijden

Save the date!
- Koningslinde feestavond voor alle ouders en kinderen van groep 1 tot en met 8 op woensdag 15 juli van 17.00 uur tot 19.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd! De rest is nog even een verrassing!
- Musical groep 8 voor alle kinderen van groep 1 tot en met 7 op donderdag 16 juli ( onder schooltijd ).
- Voor alle ouders van leerlingen uit groep 8 en genodigden van de leerlingen uit groep 8 op donderdag 16 juli om 19.00 uur: de musical met aansluitend het afscheid van onze eerste groep 8 leerlingen.

Verwachte drukte op de rotonde

Prins Hendrik heeft ons geïnformeerd over dagen dat een aantal grote scholen een sportdag hebben op het terrein van Prins Hendrik. Er wordt op die dagen een grotere drukte verwacht op de rotonde rond 8.30 uur.
3 juni 2015: De Zwengel ca. 200 leerlingen
4 juni 2015: Kentalis Compas ca. 165 leerlingen
26 juni 2015: De Leydraad ca. 80 leerlingen

Speelplaats

Het is eindelijk zo ver! Na bijna een jaar voorbereiding en onderzoek zijn we trots u de inrichting van de speelplaats te kunnen presenteren. In de bijlage ziet u hoe de speelplaats ingericht zal worden.
Speelmaatje zal in de week van 1 juli aan de slag gaan met de inrichting.

Formatie Koningslinde

Het gaat fantastisch met de groei van De Koningslinde. Het volgende schooljaar starten we met 155 kinderen. We eindigen het schooljaar 2015-2016 met 183 leerlingen. Dit komt doordat er gedurende het schooljaar nieuwe kleuters starten.
We hebben formatie gekregen om 7 groepen te kunnen maken, dat is een ruime formatie voor 155 kinderen. Wij zijn daar heel blij mee.
Hoe de groepsverdeling eruit komt te zien, horen jullie zodra daar meer over bekend is. Het is in ieder geval zeker dat er 3 kleutergroepen starten. Hoe we de groepen 3 tot en met 8 verdelen hangt nog af van de intakegesprekken met ouders die naar de nieuwbouw verhuizen, mogelijke kinderen die een jaar doubleren of kinderen die een jaar versnellen.

Zomerateliers de fotocollage geeft u een indruk van de ateliers waarin onze leerlingen nog 3 vrijdagmiddagen werken.

Uitkomst referendum schooltijden

U bent allemaal geïnformeerd over de uitkomst van het referendum over de schooltijden.
Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar gaan de beide scholen in het Kwartier over naar het vijf gelijke dagen model.
De MR inventariseert op dit moment welke buitenschoolse activiteiten er plaatsvinden op de woensdag tussen 12.00 uur en 14.30 uur. Wij zullen de betrokken organisaties informeren over de verandering zodat zij tijdig kunnen nadenken over oplossingen.
De instanties voor naschoolse opvang zijn al geïnformeerd. Zij hadden vooraf al aangegeven dat het voor hen geen probleem is als de kinderen een uur eerder naar de naschoolse opvang komen.

1 t/m 19 juni: Afname van de Cito eindtoetsen voor de groepen 3 tot en met 7.
3 juni: afsluiting IPC groep 3 en 4-5
9 juni: afsluiting IPC groep 6-7-8
10 juni: afsluiting IPC groep 1-2
15 juni: Start IPC groep 1-2: water en zand