• Coby Obbink.jpg
  • De gymzaal.jpg
  • De basisvloer.jpg

Nieuwsbrief OBS De Koningslinde #2

In de vorige nieuwsbrief heeft u al kennis kunnen maken met het team van de Koningslinde en met de ouders die samen met de teamleden de ontwikkelgroep vormen.
In deze nieuwsbrief willen we ons via beeld wat uitgebreider aan u voorstellen.
Verder willen we u informeren over de huidige stand van zaken rondom de bouw, aanmeldingen en informatie avond.

Mag ik aan u voorstellen:

Coby Obbink ( Intern begeleider en leerkracht )
Lieke Bekke ( Leerkracht )
Miron Hageman ( Locatieleider en leerkracht )
Jasmijn Koehorst ( Moeder van Nienke en lid ontwikkelgroep )
Eeke Hallo ( Moeder van Diede en Brune en lid ontwikkelgroep )

Voortgang van de bouw:
De bouw loopt volledig op schema. De eerste muren worden opgetrokken en de vloeren van de eerste verdieping worden gelegd.
Als u tussentijds wil zien hoe het ervoor staat met de bouw, kijkt u dan op de facebookpagina van de gemeente Vught. U kunt natuurlijk ook naar de bouwplaats komen kijken.
Hieronder een drietal foto’s van de huidige stand van zaken.
De eerste muren van de lokalen op de begane grond worden neergezet.
De gymzaal krijgt steeds meer vorm!
De basisvloer van de eerste verdieping is aangebracht.

Hoe ziet een dag op de Koningslinde eruit?
Heel in het kort:
We starten altijd in de kring, we bespreken met de kinderen wat we die dag gaan leren.
In de ochtenden krijgen de leerlingen les in taal-rekenen-lezen-spelling-schrijven en Engels.
In de middagen werken we met thema’s van het IPC (International Primary Curriculum). Ieder leerjaar heeft 8 a 10 thema’s. In totaal doorlopen de kinderen op OBS De Koningslinde dus ongeveer 80 thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn onder andere: gezondheid, chocolade, reis naar mars, tijdmachine en luchthavens.
Ieder thema start met een introductie en eindigt na 6 weken met een presentatie. We presenteren aan elkaar en aan de ouders alles wat we geleerd hebben.
Op vrijdagmiddag werken de kinderen in ateliers. Ze kunnen bij een kunstenaar, muzikant, schrijver of ouder met een interessant beroep workshops volgen.
Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor gezondheid, beweging, natuur en gedrag gedurende het hele schooljaar.

INFORMATIEAVOND
Op 15 januari organiseren wij een informatieavond voor ouders waarin we uitgebreid ingaan op de werkwijze op de Koningslinde.
Het doel van die avond is u te laten ervaren hoe wij werken en om u de mogelijkheid te geven kennis te maken met ons en met ouders die ook geïnteresseerd zijn in de Koningslinde.
In de volgende nieuwsbrief ontvangt u het programma van die avond en de locatie waar de informatieavond plaats zal vinden.
We nodigen u alvast van harte uit voor 15 januari ( 20.00 uur tot 21.30 uur ). Mocht u ouders kennen die ook nieuwsgierig zijn attendeer ze gerust op deze avond. Er zal half december en begin januari ook een uitnodiging verschijnen in het Klaverblad en in de Bossche Omroep.

Early Bird en IPC:
De afgelopen periode zijn we op zoek geweest naar methodes die passen bij onze visie.
Voor Engels is onze keuze gevallen op de methode Early Bird.
Voor uitgebreide informatie verwijs ik u naar de website: www.earlybirdie.nl
Voor wereldorientatie, tekenen, handvaardigheid en kunstzinnige vorming hebben wij gekozen om te werken met het curriculum van IPC. Voor meer informatie, zie de website: www.ipc-nederland.nl
Op de informatieavond worden deze methodes uitgebreid gedemonstreed en toegelicht.
Aanmeldingen:
Het aantal aanmeldingen op de Koningslinde stijgt.
Voor u is het goed te weten dat er op dit moment aanmeldingen zijn voor de groepen 1 tot en met 7.

De laatste paar weken komen er steeds meer ouders op gesprek van wat oudere kinderen die nu op een andere school in Vught zitten. Dit noemen we instromers.
Ik wil nogmaals benadrukken dat alle leerlingen in alle leeftijdscategorieën vanzelfsprekend van harte welkom zijn!

facebook pagina: Obs De Koningslinde
facbeook pagina: Gemeente Vught, brede school Vught Noord
De verschijningsdatum van de volgende nieuwsbrief staat gepland voor begin januari.

Locatieleider OBS De Koningslinde