Nieuwsbrief 9, 01-07-2016

Het einde van het schooljaar nadert snel en we zijn allemaal druk bezig met de afronding.

De kinderen werken aan de laatste doelen van het jaar. De leerkrachten zijn druk bezig geweest met het schrijven van de laatste rapporten. De komende weken volgt er een warme overdracht naar de nieuwe leerkrachten.Tijdens de overdracht wordt ieder kind besproken. Op welk niveau moeten ze starten, waar liggen de talenten, wat zijn de ontwikkelpunten van ieder kind. Als er in het verleden onderzoeken zijn geweest of belangrijke gesprekken, dan wordt dat ook mondeling besproken. Zo zorgen we er voor dat alle kinderen in het nieuwe schooljaar goed van start kunnen gaan.

Gewijzigde opmaak nieuwsbrief

Naar aanleiding van jullie feedback tijdens het Koningslinde café is de opmaak van de nieuwsbrief gewijzigd. Veel ouders lezen de brief op hun mobiel, en dan was de tekst in twee kolommen lastig te lezen. Ook zal de nieuwsbrief volgend jaar wekelijks verstuurd worden, alle losse mededelingen, brieven en vragen zullen dan via de nieuwsbrief verstuurd worden en dus meer gebundeld worden.

Processierups

Op dit moment zijn er op het grote speelveld een aantal eikenbomen waar de processierups in zit.

Iedere keer als de rups gesignaleerd wordt, schakelen we de gemeente in om de nesten te verwijderen. Deze week en volgende week laten we de kinderen even niet onder de bomen spelen omdat er toch een drietal kinderen zijn die flinke uitslag van de rups hebben.Volgend jaar zullen we de bomen een behandeling geven in het voorjaar, zo kan de rups zich niet nestelen in de boom. En kunnen de kinderen ongestoord genieten van het spelen op ons mooie veld.

Digitaal rapportfolio

Wij hebben samen met 4 pilotscholen ( allemaal IPC scholen ) feedback gegeven op het digitaal rapportfolio.Alle scholen hebben met leerkrachten, ouders en kinderen kritisch naar het rapportfolio gekeken. De feedback van alle scholen wordt op dit moment verwerkt door Synaxion.We zijn heel tevreden met de basis van het rapport, het is passend bij De Koningslinde.

U wordt vast nieuwsgierig! Maar we houden het nog even spannend. Volgend schooljaar zullen we u uitgebreid informeren.

Modderdag 2016

Dit jaar deden alleen de kleuters mee met de modderdag. Volgend jaar een modderdag voor alle groepen, dus modderdag XL!

Agenda voor de laatste weken

4-6 juli; Oudergesprekken ( zonder kinderen)

6-7-8 juli; Schoolkamp groep 8

11 juli; Wendag ( kennis maken met de nieuwe juf of meester )

12 juli; Afsluiting IPC groep 6-7-8: een actieve planeet

14 juli; Afsluiting IPC groep 3-4-5: Dag en nacht

20 juli; Koningslinde feestavond voor alle ouders en kinderen!

21 juli; Musical en afscheid groep 8