16-06-2017
    Onder zomerse temperaturen tik ik vlak voor het weekeinde nog even een nieuwsbrief.
    Ik hoop dat iedereen een fijn weekeinde in gaat en kan genieten van het zomerse weer.
    In deze nieuwsbrief:
     Aankondiging werkonderbreking
     Vacatures ingevuld
     Bericht van de ouder vereniging: op zoek naar nieuwe leden!
     Fotocollage Koningslinde sportdag 2017
     Graag uw aandacht voor de bijlage van de GGD over teken
    Nieuws:
    Aankondiging werkonderbreking 27 juni!
    Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp.
    De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering.
    Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf! We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.
    Wat kunt u als ouders doen?
    U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. https://www.pofront.nl/
    Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen. Op 27 juni zullen de basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. Op dezelfde dag vragen we per school één ouder en één leerkracht af te reizen naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van u. Vriendelijke groet, De leerkrachten vertegenwoordigd door het POfront.
    Om ook onze stem te laten horen starten de leerkrachten van De Koningslinde op 27 juni een uur later. De schooldeuren gaan dus pas om 9.30 uur open.
    Wij hopen dat u begrip heeft voor onze actie en dat u ons wilt steunen.
    Team Koningslinde
    Vacatures ingevuld
    De afgelopen week zijn wij druk geweest met het voeren van sollicitatiegesprekken.
    Wat waren het weer interessante en goede gesprekken! En wat een luxe om uit zoveel kandidaten te mogen kiezen.
    Wij waren het unaniem eens over twee kandidaten:
    Sandra Warringa en Miriam Jongeling
    Zij hebben zich laten zien als gedreven, enthousiaste en bekwame kandidaten met een Koningslinde gevoel.
    Sandra hebben wij natuurlijk al goed leren kennen en kunnen inwerken als langdurig invaller voor Juf Ellen in groep 4.
    Miriam Jongeling is een zeer ervaren collega van De Olof Palme school in Drunen.
    Wij hebben er een goed gevoel over en kijken er naar uit om Sandra en Miriam in ons team te mogen verwelkomen. Natuurlijk zullen we Miriam in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen.
    Nu de vacatures zijn ingevuld kunnen we de leerkrachten gaan verdelen over de groepen.
    Wij verwachten volgende week de groepsindeling bekend te kunnen maken.
    Bericht van de ouder vereniging:
    De Oudervereniging van OBS De Koningslinde is met ingang van het nieuwe schooljaar op zoek naar twee nieuwe leden die graag onze OV willen komen versterken.
    De OV komt 6 keer per schooljaar samen om te vergaderen over de te organiseren activiteiten zoals terugkerende jaarfeesten (Sinterklaas, Kerst, Carnaval en de Sportdag) als ook voor het doornemen van evaluaties, bespreken van feedback ouders en onderwijsteam, financiën vaststellen etc.
    Naast deze 6 bijeenkomsten ben je als lid van de OV verbonden aan een commissie die als taak heeft een bepaald feest te organiseren. Dit betekent dat je naast de 6 algemene vergaderingen tevens voor een bepaalde periode als commissie vergaderingen belegt.
    Heb jij zin om voor een periode van minimaal een jaar onze OV te komen versterken, dan horen wij dit heel graag.
    Je kunt je reactie sturen naar OV@obsdekoningslinde.nl (of bellen naar: 06-81133984, Ezra van der Lugt).
    We zien je reactie graag tegemoet vóór 1 juli zodat we in het nieuwe jaar met een versterkt OV team kunnen starten.
    Met vriendelijk groet,
    Namens de Oudervereniging van de Koningslinde.

Teken
    De school staat in een bosrijke omgeving en het is dus mogelijk dat uw kind een tekenbeet oploopt.
    Graag attenderen wij u daarom op de bijlage van de GGD over Teken.
    Verschijningsdatum volgende nieuwsbrief: 30-06-2017
    Wat staat er de komende twee weken op het programma?
    Ma 19-06
    OV 20.00 uur