22-09-2017

We zijn lekker van start gegaan dit schooljaar. Alle groepen zitten midden in hun thema’s van IPC.

Groep 1-2 heeft deze week atelierlessen gehad van een heuse poppenspeler. Groep 3-4 is de wijk in geweest om gebouwen en bouwplaatsen te bezoeken, groep 5-6 heeft vandaag presentaties gehouden over vulkaanuitbarstingen en andere natuurverschijnselen, groep 7-8 heeft filmopnames gemaakt van de natuur in de verschillende klimaatzones in de wereld.

Komt u vooral eens naar onze IPC wanden kijken om te zien welke kennis de kinderen hebben opgedaan maar ook welke vaardigheden we geoefend hebben en tot welke inzichten we zijn gekomen.

In deze nieuwsbrief

 Kinderboekenweek en schoolbieb actie

 Even voorstellen

 Uitnodiging voor het science festival van de TU in Eindhoven

 Verkeersveiligheid

 Datum Koningslinde sportdag is bekend

Kinderboekenweek Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: GRIEZELEN. Hopelijk heb je stalen zenuwen, want we trekken alle enge, griezelige, gruwelijke, geheimzinnige en gevaarlijke boeken uit de kast!

Heb jij het lef om op zoek te gaan naar ‘De grote gevaarlijke Grompel’ of om Trubbel te bevrijden van ‘De Griezels van Bakstein’? Heb jij genoeg moed om je tussen de skeletten in ‘Knekelstad’ te begeven? Of om Grib te helpen in ‘En toen kwamen de monsters’? Dan ben jij helemaal klaar voor de Kinderboekenweek! Vanaf 4 oktober staan deze en nog veel meer gruwelijk enge boeken voor je in de schoolBiEB!

Durf jij ze te lezen…???

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. En dat wordt Gruwelijk eng! Tijdens de

Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het

(voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen

onze schoolbiblitoheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe

meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

• U koopt van 4 t/m 15 oktober 2017 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna

winkel en levert de kassabon in op school.

• Lever de kassabonnen vóór 1 november 2017 in op school. Wij leveren de kassabonnen in bij

een Bruna winkel.

• Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op en de school ontvangt een

waardebon.

• De school mag t/m 16 december 2017 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe

leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen.

Kijk voor de actievoorwaarden op bruna.nl/schoolbieb

Even voorstellen:

Dit schooljaar zijn er een aantal nieuwe collega’s met heel veel plezier van start gegaan op De Koningslinde. Wij stellen ze graag aan u voor! Sandra en Miriam zijn collega’s met een vaste aanstelling. Eva, Annick en Nicole zijn invalleerkrachten en vervangen onze langdurig zieke collega’s.

Eva zal zich in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sandra Warringa. Voor sommige ouders nieuw, voor sommige ouders bekend aangezien ik vorig jaar een half jaar heb ingevallen in groep 4. Dat beviel me zo goed, dat ik besloot te solliciteren en werd aangenomen!

Vanaf september ben ik het vaste gezicht in groep 3b waar ik fulltime werkzaam ben. Ik kijk er erg naar uit om samen te genieten van een leuke, leerzame tijd!

Groet, Sandra

Hallo allemaal, Mijn naam is Annick van Tilburg. Ik ben 38 jaar, ben getrouwd met Reinier en samen hebben wij 2 kinderen, Mei van 5 en Wick van 3. Ik ben de hele dag omringd door kleuters. Vorig jaar heb ik als stagiaire het hele jaar meegedraaid in groep 2/3, en nu dus samen met Miriam onze eigen klas, groep 1/2F. Een diepgewortelde wens die na 2 jaar omscholing eindelijk werkelijkheid wordt. Naast mijn werk op De Koningslinde, werk ik ook nog als beleidsmedewerker Cultuur bij de provincie, maar dat hoop ik op termijn helemaal te kunnen verruilen voor het vak van juf. Tot slot is het voor de beeldvorming nog wel leuk te weten dat ik een brede interesse heb. Ik ben lid van de vrijwillige brandweer, iets wat de kinderen over het algemeen zeer aanspreekt 😉. E En verder ben ik ben dol op klussen, ik schilder en knutsel graag en ik houd van koken, bakken én lekker eten. Ik heb er zin in! Groetjes Annick

Rijrichting voor auto’s en aandacht voor het milieu

Voor de veiligheid van u en uw kinderen willen we u vragen te letten op het gebruik maken van de juiste rijrichting op het parkeerterrein. Het gaat hier namelijk om een eenrichtingsweg.

Als u met de auto staat te wachten op uw kind/kinderen. Zou u dan de motor uit willen zetten? Dat zou een mooie bijdrage zijn aan de verantwoorde beeldvorming en voor het milieu.

Datum Koningslinde sportdag is bekend

De Koningslinde sportdag zal dit schooljaar plaatsvinden op vrijdag 1 juni!

Er zijn altijd veel ouders die dan graag komen helpen. U kunt de datum alvast noteren in uw agenda.

Wat staat er de komende twee weken op het programma?

MR vergadering 20.00 uur

Studiemiddag team: kinderen om 12.00 uur vrij

Start Kinderboekenweek

Nationale stakingsdag primair onderwijs: de school is die dag gesloten.

Nieuwsbrief