27-10-2017

Vorig jaar hebben we voor het eerst een Designweek georganiseerd. Dit was in samenwerking met twee ouders van onze school, Floor Coonen en Jan Willem Goes die de stichting designweek@school hebben opgericht. Omdat we door hen vorig jaar zo goed op weg zijn geholpen konden we dit jaar zelfstandig aan de slag. De afgelopen week zijn alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 bezig geweest met programmeren, computational thinking en met design thinking.

Even een kleine greep uit alle activiteiten:

 Uitstapje naar de leerfabriek van studio Why: prototypes maken

 Workshop animaties maken

 360 graden films maken

 Programmeren met de bee-bot, de sphero, code.org

 3d brillen maken

De Design challenge van deze week was:

Het is weer een ontzettend mooie leerzame week geweest die we vandaag met een presentatie aan alle ouders hebben afgesloten.

In deze nieuwsbrief

 Aankondiging inschrijven schoolgesprek

 Let op: maandag 6 november vanaf 12.00 uur alle kinderen vrij

 Plaza Cultura aanbod

 Informatie over mediawijsheid van de GGD

 Uitnodiging van MOVE Vught

Aankondiging inschrijven voor schoolgesprek

U ontvangt binnenkort weer een uitnodiging om u in te schrijven voor het ouder-kind-leerkracht gesprek. We nodigen u uit via schoolgesprek.

Maandag 6 november studiemiddag leerkrachten

Op maandag 6 november zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij.

Onze leerkrachten hebben die middag een studiemiddag. Centraal die middag staat een theoretische verdieping en nascholing over spellingsonderwijs en het taalaanbod bij jonge kinderen.

Plaza Cultura, muziekprogrammering

Alle scholen in Vught krijgen ieder jaar een subsidie voor kunst- en cultuuronderwijs. Alle scholen in Vught hebben al jaren geleden hun krachten gebundeld. We kopen samen voorstellingen in en organiseren gezamenlijk de nascholing voor alle leerkrachten.

Elk schooljaar is er een specifiek domein aan de beurt waar we extra aandacht aan besteden.

Dit schooljaar staat het domein muziek centraal.

Muziekprogrammering Vught schooljaar 2017-2018

Scholing leerkrachten en mogelijkheden domein 2

Donderdag 30 november Start avondscholing leerkrachten Ukelele met Harry Hendriks.

Woensdag 24 januari Kick-Off muziekjaar in De Speeldoos in de middag, voor alle leerkrachten.

Dinsdag 27 februari Start avondscholing voor leerkrachten over culturele competenties door Susan Lutke.

Programmering voorstellingen domein 3

22 en 23 januari Theatervoorstelling ‘Ko met de Vlo’ voor groep 5 en 6, De Speeldoos.

19 en 20 februari Theatervoorstelling ‘Ei’ voor groep 3 en 4, De Speeldoos.

26 en 27 februari Theatervoorstelling ‘Anders’ groep 7 en 8, De Speeldoos.

Tussen

27 februari en 2 maart Schoolvoorstelling ‘De nieuwsgierige neus’ voor groep 1 en 2 door Philharmonie Zuid Nederland.

Woensdag 4 april Afsluiting muziekjaar, in de middag, meer informatie volgt.

Mediawijsheid:

Hoe mediawijs ben jij? Geef jij mediaopvoeding?

Social media; kinderen groeien ermee op en maken zich in rap tempo allerlei digitale vaardigheden eigen. Ouders zoeken naar zekerheid, hoe lang per dag mag mijn kind social media gebruiken, wat zijn geschikte of ongeschikte websites en spelletjes. Tevens hebben ouders soms het gevoel dat zij achter lopen en weten niet altijd goed hoe om te gaan met mediaopvoeding.

De grote vraag is, wanneer begin je met mediaopvoeding? Het antwoord is simpel: begin zo jong mogelijk. Door je kind van jongs af aan te leren omgaan met de IPad, laptop, internet, mobieltjes en gamen leg je een basis voor de komende jaren. Het is belangrijk dat ouders hun kind actief begeleiden bij mediagebruik, zodat positieve effecten ervan worden vergroot en mogelijke risico’s afnemen.

Een aantal tips aan ouders/verzorgers:

- Ben open en toon interesse

o Vraag je kind jou wegwijs te maken op social media

o Weet wat je kind doet

- Ga in gesprek met je kind

o Over het gebruik van media

o Maak duidelijke afspraken

- Praat met anderen hoe zij het doen

o Geef zelf het goede voorbeeld

Thuis aan de slag met mediawijsheid? Kijk eens op www.mediawijsheid.nl/ Of neem eens een kijkje op de website van het Nederlands Jeugdinstituut voor adviezen voor ouders 0-5 jr., 6-12 jr. en 13-18 jr.

Overige vragen? Raadpleeg de jeugdverpleegkundige op school.

Wat staat er de komende weken op het programma?

Ma 30-10

Di 31-10