02-02-2018

Gisteren hebben we een fantastische editie van het Koningslinde café gehad. Alle aanwezige ouders en leerkrachten zitten zeer waarschijnlijk nog na te genieten van een leerzame en leuke avond. Met een pub quiz hebben we de school en elkaar beter leren kennen. En wat een fanatieke en sportieve ouders hebben wij!
    Verder zijn de voorbereidingen voor de carnavalsparade in volle gang. De maatjes groepen zijn samen aan het werk om voor alle ouders en bekenden met een mooie afsluitende parade de vakantie in te luiden.

In deze nieuwsbrief
     De wereldwijde wiskundewedstrijd: W4 kangoeroe
     Voorstellen: Juf Pascalle
     De Koningslinde Pub quiz
     Breinprincipe: Emotie
     Koningslinde Carnavalsparade

De wereldwijde wiskunde wedstrijd:
    Beste ouders/verzorgers,
    Ook dit jaar kan uw zoon of dochter meedoen aan de wereldwijde kangoeroe wiskunde wedstrijd. Dit is een wedstrijd waarbij er op tijd pittige rekenvragen zullen worden gemaakt. Er zijn hiermee mooie prijzen te winnen, zoals een bee-bot starterkit. De wedstrijd vindt plaats op donderdag 15 maart.
    Alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 die de uitdaging aan willen gaan mogen zich inschrijven. Er kan ook in duo’s worden meegedaan, of de opgaven kunnen op een lager niveau
    worden gemaakt. Deze deelnemers spelen echter niet mee voor de prijzen. Voor meer informatie zie: http://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/
    De kosten zijn 3 euro per deelnemer. Voor duo’s betaalt u samen 5 euro. De beste leerlingen van Nederland per categorie kunnen een prijs winnen. De beste deelnemers van groep 7 en 8 kunnen ook nog doorgaan naar de nationale finale.
    U kunt zich inschrijven tot 21 februari 2018. U kunt dit aangeven bij de groepsleerkracht samen met het inschrijfgeld.

Voorstellen Juf Pascalle

Hallo Ouders en kinderen van De Koningslinde,
    Mijn naam is Pascalle Schonhage.
    De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest op diverse scholen in de regio. Vanaf 8 januari ben ik van start gegaan op De Koningslinde in groep 1-2a.
    De afgelopen 4 weken heb ik de school, de werkwijze en mijn lieve groep kinderen leren kennen. Ik heb het heel erg naar mijn zin!
    Zoals te zien is op mijn foto’s heb ik thuis een heel lieve kat en houd ik erg veel van reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het bezoeken van verschillende landen en het kennismaken met andere culturen vind ik interessant. Ook vind ik het leuk om die ervaringen met de kinderen in de klas te delen.
    Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te ontmoeten.
    Pascalle Schonhage

De Koningslinde Pub quiz:
    Dit keer stond het Koningslinde café in het teken van een heuse pub quiz over het onderwijs op De Koningslinde.
    Zelfs de algemeen bestuurder van Stichting Stroomm was aanwezig, zij was nieuwsgierig geworden door de mooie uitnodiging.
    De deelnemende ouders zijn getest op hun kennis over: Breinleren-coöperatieve werkvormen-de methode sociaal-emotionele ontwikkeling-de leerkrachten-de haardracht van de directeur.
    Kortom een avond vol met leuke en leerzame elementen. Alle ouders hebben fanatiek gestreden om de prachtige prijs die er te verdienen was: Een groene, veilige, volledig verlichte leasefiets.

U krijgt vast wel een indruk als u de foto’s bekijkt.

Breinprincipe: Emotie

Koningslinde Carnavalsparade:
    Op vrijdagmiddag 9 februari van 13.00 tot 14.00 uur laten wij alle ouders, vrienden, bekenden, heel graag onze Carnavalsparade zien.
    Alle groepen hebben met hun maatjesgroep een performance voorbereid onder leiding van twee kunstenaars.
    Om de parade goed te kunnen zien, vragen wij alle ouders achter het fietspad of op de buitentribune plaats te nemen.
    De kinderen verzamelen op het plein en komen daar ook weer terug. Als de parade is afgelopen gaan alle kinderen mee naar de groep om af te sluiten.
    Alle kinderen mogen serpentines meenemen om het feest compleet te maken.
    Confetti of confettikanonnen mogen thuis blijven, dat kost de schoonmaak heel veel tijd om op te ruimten.

Helpende handen bij het carnavals circuit:
    Voor het carnavals circuit op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur hebben wij nog 14 hulpouders nodig.
    Als u mee kunt helpen dan kunt u zich aanmelden bij de OV: Ov@obsdekoningslinde.nl

Wat staat er de komende weken op het programma?
    ma 5-02
    Di 6-02